Onze eigen wijnen

Onze nieuwe eigen wijnen: Cuvée da Pé en Geneet!

In 2020 brachten we onze eerste eigen wijn uit: Cuvee da Pé. In 2024 doen we het nog eens dunnetjes over met twee in ons eigen Limburg gemaakte wijnen: Cuvée da Pé en Geneet!

Cuvée da Pé 2022

Een witte wijn, samengesteld door Petro Kools en gevinifieerd door Wijndomein St. Martinus in Vijlen. Exclusief gemaakt voor restaurant Da Vinci in een beperkte oplage van 786 stuks.

De wijn is een cuvée van Auxerrois, Souvignier Gris en Pinot gris. De druiven zijn handmatig geplukt en een gedeelte van de wijn is gelagerd op vaten van nieuw Frans eikenhout.

De Cuvée da Pé is een frisse, toegankelijke wijn met fijne zuren en een mooi aroma door de pinot gris. Drink hem als aperitief, bij asperges en bij vis-, schaal- of schelpdiergerechten met een niet te zware saus.

Verkrijgbaarheid

We schenken de Cuvée da Pé per glas en per fles in ons restaurant. Hij is ook te bestellen via Margo-Thuis.

Cuvée da Pé
Fles wijn Geneet

Geneet 2022

Geneet 2022 is een witte Limburgse wijn, samengesteld door Margo Reuten en Petro Kools en gevinifieerd door Wijndomein St. Martinus in Vijlen. ‘Geneet’ is Limburgs voor ‘Geniet’.
Deze wijn is exclusief gemaakt voor restaurant Da Vinci in een beperkte oplage van 400 flessen in de vorm van een magnum (2 x 0,75 l.).

Geneet is een cuvée van Souvignier Gris, Chardonnay en Solaris. De druiven zijn handmatig geplukt en het laatste deel van de gisting (30%) is voor 10 maanden gelagerd op nieuwe 500 liter grote Franse eiken vaten.

Het etiket

Het bijzondere (voor)etiket van Geneet is door Margo getekend en tot stand gekomen met artistieke ondersteuning van Ferran Thomassen. Op het etiket is onder meer te zien:

  • Restaurant Da Vinci.
  • Petro in de vorm van een leeuw, gekleed in jacquet en met een glas wijn in de hand.
  • De leeuw staat symbool voor: de leeuw in de Limburgse vlag, Petro’s ambassadeurschap van Limburgse wijnen en Château Leoville-Las Cases, het lievelingswijndomein van Petro in St.-Julien, Bordeaux.
  • Champagneglazen: champagne is de favoriete drank van Margo. Champagne staat ook voor genieten (van het leven).
  • Hartjes die uit de glazen komen. Deze staan symbool voor de liefde tussen Margo & Petro, de liefde voor het vak en voor genieten van goed eten en drinken.
  • Geneet à la Petro & Margo: een oproep om te genieten van het goede van het leven en van elkaar.

Verkrijgbaarheid

We schenken de Geneet per fles (magnum) in ons restaurant. Hij is ook te bestellen via Margo-Thuis.

Reserveren

DD dash MM dash JJJJ