Vinoteca

Petro Kools in zijn Vinoteca met een fles wijn

De Vinoteca is de trots van Petro Kools, sommelier en SVH Meestergastheer. In deze wijnkamer diep in het hart van Da Vinci ligt een collectie van ruim 1200 verschillende wijnen uit de hele wereld die sinds de opening van Da Vinci in 1993 door Petro zijn verzameld. Een selectie ervan vindt u op de wijnkaart en schenken we per glas en in de wijnarrangementen.

Eenkennig zijn we niet, in de Vinoteca liggen zowel wijnen uit de klassieke wijnlanden als de minder voor de hand liggende landen. Van zeer betaalbaar tot de absolute wereldtop, we verrassen u altijd met iets bijzonders. Kenmerkend voor onze wijnen is dat ze karakter en kwaliteit hebben, de wijnen zijn als het ware voorzien van het handschrift van de wijnmaker.
Extra trots zijn we op het grote assortiment wijnen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Het zijn er ruim 30, variërend van mousserend tot stil.

Naast de wijnen per fles zijn er altijd zo’n 15 wijnen per glas beschikbaar, los van de wijnen die we in het wijnarrangement schenken. Daarnaast is er nog de selectie van ‘aanbevolen wijnen’ bestaande uit onze Sommeliersfavorieten, die we tegen een extra aantrekkelijke prijs aanbieden. Een overzicht van de wijnen per glas en de Sommeliersfavorieten vindt u hieronder.
Alle wijnen uit de Vinoteca kunnen ook voor thuis worden aangeschaft.

Wine Spectator

Sinds 2020 is onze wijnkaart en de manier waarop we met wijn omgaan elk jaar onderscheiden met de ‘Best of Award of Exellence’ van het toonaangevende wijnmedium Wine Spectator.

Wine in Moderation

Da Vinci neemt deel aan het Wine in Moderation programma voor bedrijven die op een verantwoorde manier wijn willen presenteren, verkopen en serveren.

SOMMELIERSFAVORIETEN

Naast de wijnen per glas, bieden we buiten de wijnkaart om altijd twee wisselende wijnen per fles aan. Deze ‘Sommeliersfavorieten’ vielen ons niet alleen op door hun smaak, maar bijvoorbeeld ook door hun herkomst, een specifiek druivenras of een bijzonder verhaal.

Macon-Lugny ‘Les Crays Vers Vaux’ Vielle Vignes, Chardonnay 2020, Domaine Rijckaert

€ 67,50 per fles

Domaine Rijckaert werkt met lage opbrengsten, wilde gisten van eigen druiven en met een trage, zachte persing. Optimale terroir-expressie is het doel. Intensief wijngaardbeheer bevordert de minerale toevoer naar de planten, wat de kenmerken van het terroir nog eens extra stimuleert. De gisting vindt ‘spontaan’ plaats, dat wil zeggen: met gistsporen die zich van nature op de druiven bevinden.

Het Domaine Rijckaert, met vier hectare in de Mâconnais en 5,5 hectare in de buurt van Arbois(de hoofdstad van de Jurawijnen) werd in 1998 gestart door Jean Rijckaert, Belg van origine. In 2013 droeg hij al z’n kennis, passie en savoir faire over aan de jonge wijnmaker Florent Rouve. Met succes heeft die de unieke Rijckaert-stijl weten te behouden: elegant, terroirgedreven wijnen die dankzij de hooggelegen wijngaarden een weldadige frisheid bezitten.

Saint-Estephe Les Pelerins de Lafon-Rochet 2013 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot)

€ 67,50 per fles

Deze vierde Cru van St. Estèphe is heel veel verbeterd sinds hij een aantal jaren geleden werd aangekocht door de familie Tesseron, die ook eigenaar is van het Château Pontet Canet in Pauillac.

Daarom zegt men ook wel eens dat sindsdien Lafon Rochet een St. Estèphe is geworden met het edele karakter van het buurdorp Pauillac. De wijngaarden grenzen immers ook aan die van Lafite Rothschild.

Maar bovendien wordt deze tweede wijn, Le Pelerins de Lafon Rochet, dus opgevoed met de ervaringen uit Pauillac. Voor een St. Estèphe is hij donker van kleur en vlezig en vol van smaak.

Reserveren

DD dash MM dash JJJJ