Twee bijzondere wijnen, die onze aandacht trokken en wij graag met u willen delen.

2014 Phillipe Bouzereau, Meursault ‚Les Grands Charrons’, Bourgogne, Frankrijk

De familie Bouzereau gaat ver terug, gestart ergens in de 18e eeuw, is het inmiddels de negende generatie die aan het roer staat. Phillipe junior is sinds 2006 verantwoordelijk voor de kwaliteit die de grote naam van het domein moet voortzetten. Na zijn studie in Beaune en stages in Beaujolais, Australië & Nieuw-Zeeland is hij neergestreken op de 18 hectare die het domein bezit.

Deze 12 maanden gelagerde chardonnay heeft 20 tot 30% nieuw eiken meegekregen waardoor we een fijn en gedegen glas terug krijgen, mooi specerij en vanille wat zich uit.

Deze wijn bieden wij U aan voor €75,- per fles of €15,- per glas.

2010, Yann Chave, ‘Le Rouvre’, Crozes Hermitage, Rhône, Frankrijk

Yann Chave, een groot talent uit de Noordelijke Rhône Vallei, domein is gestart door vader Bernard Chave in 1970, Yann is komen instromen in 1996 na het behalen van zijn diploma’s. In 2000 zijn zij gestart met het biodynamische proces wat in 2007 volledig gecertificeerd is. Domein oostenlijk gelegen van Tain, waar men 17,5 hectare bezitten.

20 jaar oude stokken, gevoed in betonnen cuves en rvs. Door de manier van lageren spreekt de wijn nog volop in zijn jongheid, mooie diepe smaken, kers, braam, spicyness wat de Syrah mooi typeert in het glas. Een groot glas wijn met veel elegantie.

Deze wijn bieden wij U aan voor €65,- per fles of €12,50 per glas.