Twee bijzondere wijnen, die onze aandacht trokken en wij graag met u willen delen.

2014 Phillipe Bouzereau, Meursault ‚Les Grands Charrons’, Bourgogne, Frankrijk

De familie Bouzereau gaat ver terug, gestart ergens in de 18e eeuw, is het inmiddels de negende generatie die aan het roer staat. Phillipe junior is sinds 2006 verantwoordelijk voor de kwaliteit die de grote naam van het domein moet voortzetten. Na zijn studie in Beaune en stages in Beaujolais, Australië & Nieuw-Zeeland is hij neergestreken op de 18 hectare die het domein bezit.

Deze 12 maanden gelagerde chardonnay heeft 20 tot 30% nieuw eiken meegekregen waardoor we een fijn en gedegen glas terug krijgen, mooi specerij en vanille wat zich uit.

Deze wijn bieden wij U aan voor €75,- per fles of €15,- per glas.


2012 Hamilton Russel – Pinot Noir, Hemel-en-Aarde Vallei, Zuid-Afrika

Hamilton Russel heeft een van de meest zuidelijke wijngaarden van Zuid Afrika, deze bevinden zich zeer dicht bij zee. De wijngaarden staan aangeplant in de Hemel en Aarde vallei waar een relatief koel en maritiem klimaat heerst. Op zoek naar het meest koele klimaat in Zuid Afrika kocht Tim Hamilton Russel in 1975 een onontwikkeld wijndomein met in totaal zo’n 170 hectare grond.

Zijn zoon Anthony nam in 1991 het bedrijf over en bestede zeer veel aandacht aan bodemonderzoek. Uiteindelijk werd 52 hectare grond met een kleirijke bodem met schist, leisteen, kalk en veel stenen het beste bevonden. De aanplant van Chardonnay en Pinot Noir werd dan ook beperkt tot land met dit bodemtype.

Deze wijn bieden wij U aan voor €75,- per fles of €15,00 per glas.